About Us

Our work strives to enhance our sense of surroundings, identity and relationship to others and the physical spaces we inhabit, whether feral or human-made.

Selected Awards
  • 2004 — Aga Khan Award for Architecture
  • 2009 — Mies van der Rohe Award
  • 2013 — AIA/ALA Library Building Award
  • 2015 — Best Interior, Designers Saturday
  • 2016 — AIA New York Honor Award

CASA JOSS

Proyect Details
The project is located in Guapiles, part of the province of Limon. The house is formed of a single volume characteristic of the area and reinterpret the simplicity of traditional costa rican architecture.   The distribution is compressed to adjust all the needs of a small family to live with commodity opening the living to the big landscape and giving privacy to his inhabitant. The idea was to work with basic materials to fit the short budget using prefabricated wood panels and a single poor concrete floor to settle the foundations. The house is located in a large lot that give liberty for the location close to a small river. Transparency and connection to the exterior were the main requirements of the client.
  1. Permeability to communicate the project with the surrounding.
  2. Clarity of simple shapes and volumes to understand the space.
  3. Create a spatial identity unifying materials and colors.
  4. Separate social and private life for comfort.
  • Project

    Private housing

  • Location

    Guapiles, Costa Rica

  • Year

    2017

  • Status

    Design concept

  • Surface

    100 sqm

  • Colaboration

    MG design studio

  • Design team

    Arthur Micheron, Leonardo Gonzalez